?

Log in

No account? Create an account
 
 
08 May 2005 @ 09:20 am
 
Ja, daar is Thamokles dan weer.
Ik vond dat in deze donkere tijd van regen en storm de mensheid wel een goed inzichtelijk en briljante theorie zouden willen horen, dus heb ik mijn boeken kast eens tevoorschijn gehaald en mijn (gesigneerde) versie van mijn eigen librae elementae eruit gepakt. Vandaag zal worden geütiliseerd als de dag dat ik de basis van de elemententheorie uit ga leggen aan jullie allen. Bedenk wel dat deze theorie niet bedoeld is om verspreid te worden in de distributieve sector en alleen in huiselijke kring mag worden geütiliseerd.


Excert uit Librae Elementae door Thamokles:

"In den beginne was er alleen Thesis, de entiteit die later alles zou beginnen, maar daar kom ik later nog wel op terug. maar ik zal niet afdwalen. Thesis zag de zaken zeer helder in, wat dat betreft lijkt hij wel wat op mij, maar dat is ook een verhaal voor later. Hij greep de realiteit die toen nog alleen bestond in de astrale reflectie van andere entiteiten als Prothesis, Apotheosis en Paradigma. Thans werden gecreëerd de elementen, Vuur, Lucht, Aarde en Water. Je kan je wel voorstellen dat dat een enorme impact had op het leven in die tijd.
Ironisch is het feit dat doordat hij de elementen had gemaakt, hij zichzelf verdoemde tot een achterliggende positie in de geest van de tijd. Later zou hij opnieuw de herkenning krijgen die hij verdiende, maar in die tijd waren de artefacten hun meester overgroeit. Wat een aangezicht had dat moeten zijn, de pure elementen, geen enkele invloed erop door de externe wereld. Groot moet ook zijn geweest de macht die Chaos had. Chaos was nooit tevreden met pure vormen, voor hem was het een rechtstreekse belediging voor hem. Dus vermengde hij de elementen op zo een ingenieuze wijze dat hij miljarden verschillende combinaties creëerde, later ook bekend geworden als organismes en planten. Zijn grootste machtexpose was wat wij de aarde noemen. Hij had al geprobeerd om een grote bol te maken waarin alle elementen vermengd waren. Vele keren mislukte hij hierin en moest hij de hoon aanhoren van Thesis. Als wraak liet hij die mislukte bollen in het luchtledige zweven en coëxisteren. Uiteindelijk wist hij het dan toch voor elkaar te krijgen. Een vuurkern, waar aarde omheen gehaspeld was en die op zijn beurt bedekt werd met water. Via een ingenieus plan wist hij een manier te bedenken waarop hij het recursieve Lucht kon vangen in een bol van andere lucht, daar de lucht anders het luchtledige in zou vlieden en dan natuurlijk gedissipeerd zou worden. Maar nog altijd was Thesis niet onder de indruk, hij zei dat alles wat vermengd was op een dag weer puur zou worden, omdat dat in de aard ligt van de elementen. Chaos werd zo woest door de houding van Thesis dat hij de doem van ons allen bewerkstelligde, hij liet de elementen afhankelijk van elkaar worden. Als ooit de elementen zich opnieuw zouden splitsen en weer puur zouden worden, dan zou alles gedestructeerd worden door de krachten van de elementen zelf. Thesis, duidelijk overrompeld door de pure haat van chaos, bedacht een contralist. Hij bedacht Leven, en onze dankbaarheid is geboden om die gedachte die hij had. De mengsels van elementen begonnen haast allemaal te leven. Alleen de grote bollen konden niet tot leven geroepen worden, dus liet de entiteit de mengsels op de grote bollen leven. Hij zag al snel tot hoever het verraad van Chaos reikte toen de mengsels op de mislukte grote bollen stierven, een nieuw begrip in die tijd. Blijkbaar waren de mengsels alleen compatibel met een grote bol die alle elementen beheerste. Thans was de natuur gecreëerd.”

Einde excerpt.


Hier is de geschiedenis van de elementen, de volgende keer zal ik de grondbeginselen van de elementenleer ontvouwen aan u allen.
Gegroet,

Thamokles
 
 
 
Woutercynath on November 18th, 2005 06:33 pm (UTC)
Gegroet.